Skip links

Eyelash extensions – Sådan vasker og plejer du dem

Eyelash extensions giver et fantastisk og fyldigt look til øjnene. Hvis du gerne vil bevare det fyldige look og de pæne vipper, skal de løbende renses. For det er ikke til at undgå, at skidt, olie og makeup binder sig til vipperne. Men det skal gøres korrekt og med forsigtighed, da du ellers ødelægger dem.

 

Kunstige øjenvipper opfører sig på ingen måder som de naturlige. Derfor skal de også behandles på en helt anden måde, når det kommer til at rense dem for skidt. Følger du vores tips og guides til det, får du nogle eyelash extensions, der holder længere og ser pænere ud – uden du kommer til at ødelægge dem.

 

Hvorfor er det vigtigt at pleje og vaske eyelash extensions?

De gør dig fri for mange rutiner og giver dig et altid lækkert look. Men vipperne har brug for lidt daglig kærlighed, hvis de skal holde sig pæne. For der vil stadig, og helt naturligt, samle sig snavs og bakterier, som bygger sig op og skal fjernes. Gør du ikke det, klumper vipperne sig sammen. Det vil du gerne undgå.

Rene øjne og vipper er nu og engang også langt mere behageligt for dig. En god pleje af dine eyelash extensions er derfor nødvendigt for hygiejnen og for holdbarheden af dine vipper.

Men hvordan gør du så? Det dykker vi ned i nu!

 

Trin-for-trin guide til vask og pleje af eyelash extensions

Først og fremmest er det vigtigt, at du lader dine vipper sidde i 24 timer, inden du giver dem den første rens, så de får lov til at sætte sig ordentligt.

 

Brug en skånsom makeupfjerner uden olie

Du må gerne bruge en makeupfjerner til at rense dine eyelash extensions med. Men det er vigtigt, at formlen ikke er baseret på olie, da det fungerer som et smøremiddel som gør at limen ikke hæfter ligeså godt. Rens forsigtigt.

 

Brug en rens til eyelash extensions

En professionel eyelash extensions rens eller cleanser er det bedste, du kan gøre for dine vipper. For den er ment til at rense i dybden uden at skade vipperne.

  • Brug gerne en blød vippebørste, som du benytter til at fordele rensen med rundt om øjnene.
  • Børst herefter forsigtigt op og ned på vipperne, så du kommer godt i dybden.
  • Skyl efter med vand.
  • Sørg for at vipperne er tørre inden du reder dem med en vippebørste. Føntør evt med kold luft. Eller dup meget forsigtigt.

Det er meget simpelt at rense vipperne for skidt og snavs. Giv dig gerne god tid, så du kan gøre det med forsigtig hånd og dermed undgå, at vipperne falder af.

 

Hvilke produkter er gode til at vaske eyelash extensions med?

Du har måske hørt, at du kan bruge babyshampoo til at rense dem med? Det er heller ikke helt forkert. Men da det irriterer øjnene, kan det lede til, at du kommer til at gnubbe dig i øjnene. Sulfaterne i shampooen forværrer desuden bindingen af limen, så de klistrer mere.

I stedet bør du bruge:

Begge er renseprodukter, der indeholder meget få men skånsomme og effektive ingredienser, der renser skidt, olie og makeuprester. Om du ønsker at gøre brug af begge dele eller gerne vil holde dig til den ene type, er helt op til dig, og hvad du foretrækker.

Du kan med fordel bruge en renseskum til daglig og supplere med Micellar Water, når du gerne vil give vipperne lidt ekstra kærlighed. For det kan fjerne selv den mest genstridige makeup.

Du bør rense dine vipper morgen og aften, samt når du har været aktiv. Det giver den bedste og længste holdbarhed af dine eyelash extensions.

Leave a comment